Back to list

Churchman of Great Carlton (persona ecclesie de Karleton') was granted an exemption from murage dated 19/11/1253.

Wording
De quietacione muragii pro quibusdam personis.—Rex ballivis suis Linc' salutem. Monstravit nobis Petrus persona ecclesie de Karleton' quod occasione auxilii quod vobis concessimus ad villam vestram claudendam distringitis eum ad contribuendum predicto auxilio de proprio blado suo quod duci facit ad vendendum in villa predicta. Nolentes igitur ecclesiastice libertati in aliquo prejudicare vobis mandamus quod predictum Petrum ad hujusmodi contribucionem faciendam de blado suo vel aliis rebus suis non distringatis, nisi super eisdem negociatus fuerit. Testibus ut supra {apud Westmonasterium xix. die Novembris.}. Per H. de la Mare.
Eodem modo mandatum est eisdem pro Thoma persona ecclesie de Basingh'.

Granted by Henry III. (Regnal year 38). Granted at Westminster.