Ardee (Athirde) was given a grant of murage dated 8/2/1380.

Wording
Richardus dei gracia Rex Anglia et Franc' et Dominius Hibern Omnibus ad quos presentes littere prevenerint salutem Inspeximus quasdam litteras patentes sigillo quo dominus E' nuper Rex Anglia avus ñr utebatur in Hibern consignat' in hec verba Edwardus etc-sicut in artculo primo paginae 73 usque ad verba- apud Dublin' xxviii die Januar' anno r.n. Anglia quinquagesimo primo regni vero ñ Franc' tricesimo octavo-Nos autem litteras praedictas et omnia contenta in eisdem rata habentes et grata ea pro nobis et her' nostris quantum in nobis est usque ad finem dictorum annorum plenar' ut praedictitur complendorum concedimus acceptamus approbamus ratificamus et confirmamus prout littere praedicte rationabiliter testantur volentes & concedentes quod tam de tempere dictorum decem annorum preterito quam in fine cujuslibet anni eorumdem decem annorum jam ventur' compotus inde coram dictis Johane et vic' qui pro tempere fuerit et non ad scaccarium nostram praedictem fidelitur reddatur ut preadictem est In cujus rei testimonium has litteras nostras fieri fecimus patentes T' Johane Bromwyche Justic' nostro Hibern Apud le Nass octavo die Febr anno r.n. tercio
6 (sic) Feb. 1380 Naas
INSPEXIMUS of certain letters patent dated at Dublin, 28 Jan. 51 Edw. III, sealed with the seal used in Ire. by Edward III, late K. of Eng., grandfather of the present K., by which that K. granted a murage to the town of Ardee.1 ACCEPTANCE, APPROVAL, RATIFICATION and CONFIRMATION of those letters until the end of the 10 years specified, and further GRANT that both for the remainder of those 10 years and for a further term of 10 years they may faithfully render the account before the said John Keppok and the sheriff of Louth, and not at the Ex.
Attested: John Bromwiche, Jcr

Granted by Richard II. (Regnal year 3). Granted at Nass. Granted by great seal.
Primary Sources
Commissioners on the Public Records of Ireland, 1889 (prepared 1829-30), Chartae Privilegia et Immunitates, being transcripts of charters and privileges to cities, towns, abbeys and other bodies corporated, 18 Henry II. to 18 Richard II., 1171 to 1395 (Dublin; Irish Record Commission) p. 77 (Ref. E Rot. Mem. 3 Ric. II. m. 29)
A Calendar of Irish Chancery Letters, c. 1244-1509, PR 3 Ric. II View CIRCLE record

Same rates as given in 1377 grant (direct copy)