Scarborough (Scardeburg) was given a grant of murage dated 20/2/1225.

Wording
De villa de Scardeburg firmanda. Rex dilectis et fidelibus suis, probis hominibus de Scardeburg, salutem. Sciatis quod concessimus vobis in auxilium ville vestre de Scardeburg claudende et firrmande, ad securitatem et tuitionem ville ejusdem et partiuni adjacentiurn quod a die Pasche anno etc. nono usque in tres annos sequentes completes, capiatis de qualibet magna navi que in portu vestro de Scardeburg applicuerit, cum blado, sale, pisce, vel aliis rebus venalibus ibidem vendendis, et de qualibet magna navi que in eodem portu carcaverit allec vel res alias venales alibi deferendas ad vendendum, duodecim denarios:
et de qualibet sornecca qui in portu vestro applicuerit cum rebus venalibus ibidem vendendis, vel in eodem portu carcaverit res venales alibi deferendas ad vendendum, sex denarios:
et de quolibet batello qui in eodem portu applicuerit cum rebus venalibus ibidem vendendis, vel in eodem portu carcaverit res venales alibi deferendas ad vendendum, duos denarios:
et de qualibet caretta que in eadem villa carcaverit piscem vel alias res venales alibi deferendas ad vendendum, unum denarium;
ita quod occasione istius concessions nostre de hujusmodi magnis navibus, sorneckis, batellis vel carettis nichil capiatis post predictum terminum completum, set statim completo termino illo, cadat consuetude ilia et penitus aboleatur. Et ideo vobis mandamus quod in auxilium ville vestre de Scardeburg claudende consuetudinem predictam capiatis usque ad terminum predictum completum, sicut predictum est.
Teste rege, apud Novum Templum Londonie, xx die Februarii, anno ix. Per justiciarium et consilium domini regis.
Et mandatum est vicecomiti Eboraci quod dominus rex concessit eis consuetudinem predictam capiendam omnino sicut predictum est, et quod hanc concessionem domini regis clamari faciat per totam bailliam suam et firmiter observari usque ad terminum predictum, sicut predictum est. Teste ut supra. {In the margin of the duplicate this last clause is marked 'Clause.'}

Granted by Henry III. (Regnal year 9). Granted at New Temple, London.
Primary Sources
Maxwell Lyte, H.C. (ed), 1901, Calendar of Patent Rolls Henry III (1216-25) Vol. 1 p. 508-9 online copy

Turner, H.L., 1971, Town Defences in England and Wales (London) p. 109-10
Page, Wm (ed), 1923, VCH York; North Riding Vol. 2 p. 538-9n24 online copy