burgesses of Beaumaris (Bello Marisco) was granted an exemption from murage dated 15/9/1296.

Wording
Grant that the town of Beaumaris shall be a free borough in the same terms as in the charter to Aberconeweye {p. 276 above}, saving that last clause applies to the whole island of Anglesey.
Pro burgensibus villae de Bella Marisco.
Rex archiepiscopis etc. salutem. Sciatis quod volumus et concedimus pro nobis et heredibus nostris quod villa nostra de Bello Marisci de cetero liber burgus sit –&c. &c.– as Conway above _mutatis mutandis_ … Et quod burgenses nostri praedicti non convincantur per aliquos forinsecos super aliquibus appellis &c. &c. … impositis aut imponendis infra comitatum de Angleseye set solummodo per burgenses nostros prsedictos nisi –&c. &c. in civitate nostra Herefordiae. Quare, etc. Hiis testibus venerabili patre Antonio Dunolmensi episcopo, Johanne de Warrenna comite Surr{eiae}, Hugone de Despenser, Johanne de Hasting{es}, Waltero de Bello Campo, senescallo hospicii nostri, Petro de Chaumpnent, Johanne de Merk, Petro de Tadington, et aliis. Datum per manum nostram apud Berwyk super Twedam quinto decimo die Septembris.

Granted by Edward I. (Regnal year 24). Granted at Berwick upon Tweed.
Primary Sources
Maxwell Lyte, H.C. (ed), 1906, Calendar of Charter Rolls Henry III-Edward 1 1257-1300 Vol. 2. (HMSO) p. 465 view online copy
Lewis, E.A., Mediaeval Boroughs of Snowdonia (London) p. 282 view online copy

Ballard, A. and Tait, J. (eds), 1923, British borough charters, 1216-1307 p. 256