Back to list

Abbot and cannons of St Thomas's Dublin (abbate et canonicis Sancti Thome Dublin) was granted an exemption from murage dated 17/6/1234.

Wording
Pro abbate et canonicis Sancti Thome Dublin'.—Mandatum est majori et civibus Dublin' quod occasione consuetudinis quam dominus rex ei (Sic in MS.) concessit capiendam de rebus venalibus et mercandisis venientibus ad civitatem Dublin' in auxilium civitatis Dublin' claudende, nullam consuetudinem capiant de bladis et victualibus abbatis et canonicorum Sancti Thome Dublin', que de maneriis et redditibus suis duci faciunt per villam Dublin' ad domum suam ad sustentationem ejusdem domus. Teste rege apud Theok', xvij. die Junii.
June 17. 2137. Mandate to the mayor and citizens of Dublin, not to take for the corn and victuals of the Abbot and canons of St. Thomas, Dublin, the customs to enable the citizens to inclose their city, granted by the K. out of merchandise and articles coming to Dublin for sale. Tewkesbury. {Close, 18 Hen. III., m. 18.}

Granted by Henry III. (Regnal year 18). Granted at Tewkesbury.
Maxwell Lyte, H.C. (ed), 1905, Calendar of Close Rolls Henry III (1231-34) Vol. 2 p. 454 online
Sweetman, H.S. (ed), 1875-86, Calendar of Documents Ireland Vol. 1 (1171-1251) p. 317 No. 2137 online

¤¤¤¤¤