Gloucester (Glouc') was given a grant of murage dated 10/12/1267.

Wording
Pro Philippo filio Reginaldi le Deveneis.—Rex justiciariis ad custodiam Judeorum assignatis salutem. Licet dudum concesserimus Aaron filio Leonis le Blund, Judeo Hereford, per litteras nostras patentes quod a tempore confectionis earum per quinquennium sequens de nullis debitis in quibus debitores sui tenebantur eisdem ipsis debitoribus extentam aliquam aut terminorum prorogacionem seu quietanciam vel perdonacionem aliquam faceremus, et postmodum in recompensacionem dampnorum que Philippus filius Reginaldi Deveneys de Glouc' sustinuit occasione quarundam terrarum suarum sumptarum ad elargacionem fossati, quod nuper fieri precepimus circa murum ville predicte Glouc', perdonaverimus eidem Philippo sexdecim libras in quibus prefato Judeo tenetur per cartam suam una cum usuris et penis debiti ejusdem: volentes tamen quod perdonacio illa occasione predicta et intuitu paupertatis dicti Philippi modis omnibus teneatur, vobis mandamus firmiter injungentes quod cartam predictam ab archa cirographorum Judeorum extrahi et eidem Philippo liberari et ipsum de debito predicto cum penis et usuris ejusdem quietum esse et sic fieri et irrotulari faciatis. Teste rege apud Clarendon x. die Decembris. Per Walterum de Merton'.

Granted by Henry III. (Regnal year 52). Granted at Clarendon.
Stamp, A.E. (ed), 1937, Calendar of Close Rolls, Henry III Vol. 13 p. 414 online copy

Secondary Sources
Herbert, N.M., 1988, ‘Bridges, gates, and walls’, and ‘Gloucester Castle’, in Herbert, N.M. (ed), VCH Gloucestershire Vol. 4 (Oxford: OUP for the Institute of Historical Research) p. 242-7 online copy

Comments
In 1266 or 1267 the burgesses, on the king's orders, enlarged the south ditch of the town, demolishing several houses in the process.

¤¤¤¤¤