Oxford (Oxonie) was given a grant of murage dated 25/4/1228.

Wording
De lij marcis concessis ad clausuram ville Oxonie.—Rex baronibus suis de Scaccario. Sciatis quod quinquaginta et duas marcas que exiguntur per summonicionem nostram de hominibus nostris Oxonie, et unde amerciati fuerint coram Stephano de Se{gra}ve et sociis suis justiciariis nostris ultimo itinerantibus in comitatu Oxonie, concessimus predictis hominibus in auxilium ville Oxonie claudende. Et ideo vobis mandamus quod ipsos homines quietos inde esse faciatis. Teste me ipso apud Westmonasterium, xxv die Aprilis, anno xij°.

Granted by Henry III. (Regnal year 12). Granted at Westminster. Granted by Teste me ipso.
Maxwell Lyte, H.C. (ed), 1902, Calendar of Close Rolls, Henry III Vol. 1 p. 37-8 online copy

Secondary Sources
Hassall, T.G., 1979, ‘City walls, gates, and postems’, in A Crossley (ed), VCH Oxford Vol. 4, The City of Oxford (OUP for the Institute of Historical Research) p. 300-4 online copy

Comments
'In 1228 and 1235 sums of 52 marks and £35 owed by the town to the king were given back to the town for the repair of the wall.' (VCH)

¤¤¤¤¤