Berwick-upon-Tweed (Berewici super Twedam) was given a grant of murage dated 5/6/1350.

Wording
Willielmo de Emeldon mandatur quod pecuniam, pro redemtione Willielmi de Vaux recipiendam, in reparatione murorum et castri Berewici expendat.
Rex dilecto clerico suo Willielmo de Emeldon cancellar' & camerar' suo villa Berewici super Twedam ac aliarum terrarum suarum in partibus Scotie salutem Quia per nos & consilium nostrum ordinatum existit quod ille quinquaginta libre quas Willielmus de Vaux de Scotia miles thes' nostro apud Westm' in festo Nativitatis Sancti Johanis Baptiste proxima futur' in protem redemptionis sue ducentaram marcaram nobis per ipsum fratri solvere tenetur vobis per indenturam inter vos & praefatum Willielm de Vaux inde consiciend' liberentur Vobis mandamus quod praedictas quinquaginta libr' a praesato Willielmo recipiatis & eas circa reparato'em & emendato'em murorum portarum fossatorum & aliorum defectuum tam praedicte ville Berewici quam castri nostri ibidem in locis ubi force videritis faciend' per visum & testimonium dilecti nostri Richardi Tempest vic' nostri com' Berewici poni fac' Et nos vobis inde in compoto vostro ad scarrarium nostram debitam allocato'em habere faciemus.
T.R. apud Westm' quinto die Junii. Per ipsum regem & cons'.

Granted by Edward III. (Regnal year 24). Granted at Westminster.
Primary Sources
Macpherson, D., Caley, J. and Illingsworth, W. (eds), 1814, Rotuli scotiae in Turri londensi et in Domo capitulari westmonasteriensi asservati (Record Comission) Vol. 1 p. 734

¤¤¤¤¤