There is associated evidence for murage, dated 13/4/1309, concerning Bordeaux.

Wording
{De custuma Burdegale.}– Rex dilecto et fideli suo Guidoni Ferre, senescallo suo Vasconie, salutem. Cum dilecti et fideles nostri maior et jurati Burdegal. nobis scripserint quod gentes de Agenes. et aliunde coram vobis instancius prosecuntur ad removendum ad auferendum ab eisdem maiore et juratis necnon et civibus ejusdem civitatis possessionem cujusdam custume quam ipsi in eadem civitate ab antiquo imponere consueverent, ut dicitur, videlicet super quolibet dolio vini et scarta frumenti Burdegal. asportanda pro dicta villa Burdeg. claudenda et fortificanda et aliis oneribus et necessitatibus civitatis ejusdem, et nobis supplicaverint ut in negocio illo nichil innovacionis attemptetur; nos, supplicacioni eorum quatenus sine nostri et aliorum prejudicio fieri poterit volentes annuere in hac parte, vobis mandamus quod in negocio predicto nichil innovacionis attemptetis, set inde supersedeatis usque ad festum Nativitatis sancti Johannis Baptiste proximo futurum. Et interim, habita super statu et condicione negocii illius in omnibus cum illis de consilio nostro in partibus illis quos ad hoc duxeritis vocandos deliberacione diligenti, de negocio illo necnon et de vestro et ipsorum consilio in premissis nos ad diem predictum distincte et aperte reddatis per vestras litteras cerciores. Datum apud La Grave, xiij die Aprilis. Per ipsum Regem, nunciante W. de Melton.

Granted by Edward II. (Regnal year 2). Granted at La Grave.
Renouard, Y. (ed), 1962, Rôles Gascons, 1307-1317 Vol. 4 p. 79 No. 243