Back to list

There is associated evidence for murage, dated 1309, concerning Galfrido de Morton (a complaint by Ricardus le Blound).

Wording
Memorandum quod cum Ricardus le Blound, serviens domini regis, venisset in curia hic, et graviter, pro domino, rege, conquestus fuisset Galfrido de Morton, de co, videlicet, quod cum idem Galfridus habeat de ipso domino, rege, commissionem ad recipiendum muragium de omnimodis rebus et mercandisis ad civitatem Dublin venientibus de quibis muragium capi consuevit, pro quadam porto ultra pontem, versus Oustemanneston, et quodam muro adjacente, construendis et reparandis, dictus Galfridus, ob favorem diversorum amicorum suorum de eadem civitate, hactenus pepercit eisdem amicis suis, non capiendo ab eis muragium ipsos pro rebus et mercandisis suis contingens.
Et idem Ricardus, pro prefato domino, rege, proposuisset, in curia hic, quod si predictus Galfridus dictum muragium plenarie recepisset, sicut illud recepisse debuit, dictam portam, et similiter predictum murum, construxisse et reparasse potuit, jam multo tempore elapso, qui nondum construuntur nec reparantur, in domini regis contemptum, et civitatis predicte perdicionis periculum manifestum.
Predictus Galfridus, presens in curia hic, super premissis allocutus, dicit, quod super hujusmodi responsione nondum est consultus, nee in aliquo inde avisatus.
Et petit quod, de gratia curie, assignetur ei racionabilis dies ad respondendum super premissis.
Et datus est ei inde dies, in octabis Sancti Hillarii, tam ad computandum de exitibus muragii predicti, de tempore quo illud recepit, quam ad respondendum domino, regi, de transgressione et contemptu predictis.

Granted by Edward II.
Primary Sources
Memorandum roll of Ireland, liii, Edward II, in termiso Sancti Michaelis, m.6, in dorso. "Dublin: Ricardus le Blound, pro regs. - Morton."
Gilbert, J.T. (ed), 1870, Historical and Municipal Documents of Ireland, From the Archives of the City of Dublin &c. 1172-1320 Rerum Britannicarum Medii Aevi Scriptores (Rolls Series) p. 273-74

Comments
1309. Richard le Blound, king's Serjeant, complains that Geffrey de Morton has made neither buildings nor repairs, and has favoured his friends by not levying tolls on their goods, ...

¤¤¤¤¤